Seneste nyheder

Øvelseskatalog for undervisere i svømmeskolen

Denne side er henvendt til undervisere i svømmeskolen, som inspirationskilde til øvelser og aktiviteter der kan bruges i den daglige undervisning på alle hold fra Søhest niveau til Teknik niveau.  
 
 
YouTube kanal
  
Esbjerg Svømmeklub har en YouTube side, hvor der lige nu ligger videoer med enkelte øvelser til inspiration. Målet er at der med tiden kommer flere videoer op, som man kan blive inspireret af. 
 
Klik på dette link for at komme til vores side: https://www.youtube.com/user/esbjergsvoemmeklub
 
 
Opdateres....
 
Stilarter 
 
Ved indlæring af de 4 stilarter (crawl, ryg, bryst og butterfly) er det vigtigt at lave sjove og varierende øvelser, som alle har det formål at udvikle svømmernes færdigheder.
Crawl: 
 
Crawl ben: 
 
Variationer:
  • Indianer og cowboy: Børnene sidder på kanten så de kan se deres ben i vandoverfladen. Når der siges cowboy skal de plaske så meget de kan med benene. Når der siges indianer skal de sparke så stille så muligt med benene, og med så strakte ben som muligt. Det er vigtigt underviserne viser de 2 forskellige spark før legen går i gang. Siger man BANG, skal alle børnene hoppe i vandet. (Ved BANG er der mange variations muligheder) Man kan også sagtens lege legen imens man svømmer crawl ben rundt i bassinet.

 
Rygcrawl: 
 
Brystsvømning:
Butterfly: 
 
De 4 grundfærdigheder
 
 
Balance:
Bevægelse:
Vejrtrækning:
Elementskifte: 
 
 
 
Lege og aktiviteter 
 
Når vi "leger" skal legen altid have et formål. Dvs. vi leger ikke bare for at lege, men vi leger fordi det giver mening og læring for børnene. Formålet med dette er selvfølgelig at skabe glæde og motivation ved at lære at svømme.
 
 
Forslag til lege og aktiviteter
 
 
Terningeleg: 
 
Forhindringsbaner: 
 
 
Ståtrold:
 
Ståtrold er en sjov aktivitet, som alle kender fra f. eks skolen. Den er nem at overføre til vandet, og den kan tilpasses til alle niveauer, således at den er både sjov og udfordrende. Yderligere er den også god til at indøve forskellige færdigheder med.
 
Variationer: 
  •  Når man er fanget skal man ligge og flyde på ryggen indtil man bliver rørt og så er man fri igen. (Med eller uden hjælpemidler)
  •  For at blive fri skal en svømmer svømme igennem benene (Er bedst i bassin hvor man kan bunde)
  •  For at blive fri skal en svømmer dykke under ryggen (Den der er fanget flyder på ryggen) og puste bobler under ryggen, eller prikke den der  er fanget under ryggen. 
  •  Man må kun bevæge sig ved at bruge crawl ben (Her kan man også bruge svømmefødder)
  •  Man må kun bevæge sig imens man sidder på en plade. Hvis man bliver fanget skal man flyde på ryggen ovenpå pladen, for at blive fri skal en anden svømmer skubbe dig af pladen.
  •  For at blive fri skal svømmeren bjærges hen til nærmeste kant. 
Der er uendelige af kombinationer i ståtrold, det handler blot om at tænke kreativt, og tænke på hvilket niveau børnene er på. Det er vigtigt at tænke på hvad målet er og derefter hvilket fokus ståtrold så skal have.
 
 
Fangelege: 
 
 
Kongens efterfølger: