Seneste nyheder

Svømning for mennesker med handicappede

Svømning er en ideel idræt for mennesker med handicappede, da vandets opdrift og støtte giver optimale udfoldelsesmuligheder. Svømmere i parasporten træner og konkurrere både i egne klubber og stævner, og i almenidrættens mange svømmeklubber og stævner. Svømning er en fysisk og teknisk udfordrende sport. I parasporten dyrkes svømning af alle handicapgrupper. 

0-5 år

I børnenes tidlige år (0-5 år) er det vigtigt at sikre nogle gode minder i og omkring vandet. Holdene er inddelt efter alder, og er alle med en voksen ledsager i vandet til hvert enkelt barn. Alle børn kan tilmelde sig på disse hold uanset handicap.
På disse holdene arbejder vi ud fra at børnene skal være trygge i vandet, samtidig med at de indirekte udvikle deres færdigheder i selvredning. Dette går helt fra at få vand i ansigtet til at kunne generere fremdrift på egen hånd.

5-16 år og Voksen

Esbjerg Svømmeklub tilbyder svømmeundervisning for alle og desuden kan vi finde det rigtigt undervisningshold for udviklingshæmmede,  fysisk handicappede og blinde/svagtseende børn i alderen 5 til 16 år, der gerne vil lære at svømme. Vil tilbyder også voksen undervisning (17 år og ældre) hvor vi kan specialisere vores tilbud til voksne mennesker med handicappede. 

Svømmetræning og elitesvømning

Vi tilbyder træning for udviklingshæmmede, fysisk handicappede og blinde/svagtseende elitesvømmere, der dyrker svømning på eliteplan (landsholdsplan eller lignende).

Kontakte vores breddechef, Mikkel Møller på enten telefon: 6142 3343 eller på mail: mm@esbjergsk.dk 

Læs mere om ParaSport i Danmark – her

Læs mere om ”Hvor svært kan det være!” - her